Περιβαντολογική δράση από το 8ο Δημοτικό σχολείο

Η Διευθύντρια και οι εκπαιδευτικοί  του 8ουΔημοτικού Σχολείου Χαϊδαρίου ,τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου στις 6.30 μμ υποδέχτηκαν όλους τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης των σχολείων Αγ. Βαρβάρας, Αιγάλεω και Χαϊδαρίου για να ενημερωθούν από τον Διευθύνων Σύμβουλο της Ανακύκλωσης Συσκευών κ. Αλέξανδρο Αλούκο σχετικά με την εναλλακτική διαχείριση ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού.
Στη  συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία των Υπεύθυνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κ. Ελένη Νιάρχου και Κ. Ελένη Θαλάσση ήταν καλεσμένοι και εκπρόσωποι από τους τρεις Δήμους, αφού είναι  απαραίτητη η συμμετοχή  των Δήμων για την υλοποίηση του προγράμματος.

Η παρουσίαση – ενημέρωση έγινε από τον κ. Αλούκο , ο οποίος  αρχικά μίλησε για την Εταιρεία  Ανακύκλωσης Συσκευών , για τις εργασίες συλλογής, παραλαβής μεταφοράς, επαναχρησιμοποίησης και αξιοποίησης των συσκευών.
Η βραδιά έκλεισε, πέρα από τους προβληματισμούς όλων, για τις ευθύνες που μας αναλογούν ,με τη διαπίστωση ότι η προστασία του περιβάλλοντος , η εξοικονόμηση ενέργειας και φυσικών πόρων , η μείωση του όγκου απορριμάτων και συνεπώς η αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας είναι  στόχος  σαφής και διαχρονικός. Ως καταναλωτές και πολίτες έχουμε συμφέρον να διευκολύνουμε το πρόγραμμα, γιατί έτσι θα βελτιωθεί το περιβάλλον .
Ανακυκλώνοντας τις ηλεκτρικές συσκευές σώζουμε το περιβάλλον ,σώζουμε την υγεία μας και το μέλλον των παιδιών μας .


http://www.haidari.info/

Σχόλια