Οι πολίτες λένε ΟΧΙ στο κούρεμα και "κουρεύουν" με την ψιλή την Κυβέρνηση Παπανδρέου..

Καταρρέει το ΠΑΣΟΚ! Στο14,7% σε νέα δημοσκόπηση

Οργή και φόβο προκαλεί το "κούρεμα" - Το 54,2% θέλει δημοψήφισμα για το νέο δάνειο


Η κοινωνία είναι καζάνι που βράζει όπως φάνηκε και από το κύμα οργής πολιτών, οργανωμένων και μη, που σάρωσε τις παρελάσεις σε όλη τη χώρα. Η δυσαρέσκεια είναι στο κόκκινο ειδικά μετά την απόφαση για κούρεμα του χρέους, την οποια η κυβέρνηση παρουσίασε ως επιτυχία.

Πάντως οι πολίτες σύμφωνα με δημοσκόπηση της Καπα Research για το Βήμα, δείχνουν δυσαρέσκεια για τα αποτελέσματα με 44% να την αξιολογεί αρνητικά και το 14,9% μάλλον αρνητικά.

Δύο στους δέκα λένε ότι οι αποφάσεις τους προκαλούν ανησυχία, και άλλοι τόσοι ότι τους προκαλεί οργή και φόβο. Ένας στους δύο Έλληνες θεωρεί ότι πλήττεται η εθνική κυριαρχία.

Οι πολίτες θέλουν η δανειακή σύμβαση να ψηφιστεί από τη Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών. Το 75,6% απαντά υπέρ αυτής της προοπτικής.

Το 54,2% , απαντώντας σε σχετική ερώτηση λέει ότι θέλει δημοψήφισμα για τη νέα δανειακή σύμβαση και το 45,5% αναφέρουν ότι θα ψήφιζαν αρνητικά σε αυτό.

Ως προς το πολιτικό σκηνικό, η δημοσκόπηση είναι χαστούκι. Το ΠΑΣΟΚ έχει πέσει στο 14,7% ενώ η ΝΔ προηγείται με 22,2%. Το ΚΚΕ στην πρόθεση ψήφου παίρνει το 9,1%, ο ΛΑΟΣ, 6,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,1%, οι Οικολόγοι 3,4%, ο Κουβέλης 4,2%, η Μπακογιάννη 2,6%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 26,5%.

Σχόλια