To reuters κάνει λόγο για αποικιοκρατία στην Ελλάδα!

Nέα μορφή «αποικιοκρατίας» στην Ελλάδα...




Για μια νέα μορφή «αποικιοκρατίας» ξένων τεχνοκρατών στην Ελλάδα κάνει λόγο το πρακτορείο Reuters, σχολιάζοντας την πρόταση για καθημερινό έλεγχο της πορείας της ελληνικής κυβέρνησης από επόπτες που θα ορίσουν οι δανειστές της χώρας.

Όπως προβλέπει το... σχέδιο, στην ολιγομελή task force που βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα θα προστεθούν εκατοντάδες επιπλέον τεχνοκράτες, ενώ υπάρχει πρόβλεψη η εν λόγω ομάδα να αποκτήσει και εκτελεστικές αρμοδιότητες και να έχει τον τελευταίο λόγο σε διάφορους τομείς, όπως για παράδειγμα οι αποκρατικοποιήσεις.

«Το μέγεθος της παρέμβασης θα είναι άνευ προηγουμένου. Εάν είχαμε ενδείξεις υπεύθυνης διαχείρισης όπως συνέβη στην Ιρλανδία, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Αυτό όμως, λείπει στην Ελλάδα. Είναι σαφής η στήριξη για μεγαλύτερη εποπτεία», τονίζει χαρακτηριστικά υψηλόβαθμος αξιωματούχος στο πρακτορείο.

«Ή θα γίνει αυτό, ή δεν θα λάβουν άλλα χρήματα. Η ομάδα δράσης αναλάβει ορισμένες από τις λειτουργίες του κράτους ώστε να λειτουργήσει η μηχανή», τονίζει πηγή προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις.

Άλλος αξιωματούχος αναφέρει στο Reuters ότι υπάρχει η σκέψη για την δημιουργία μόνιμου σώματος στην Ελλάδα που θα συνεχίσει το έργο του κλιμακίου της τρόικας.
«Χρειαζόμαστε κάποιον που να μιλάει ελληνικά, αλλά που να μην είναι με την πλευρά των Ελλήνων. Πρέπει να παρουσιαστεί προσεκτικά, ας το ονομάσουμε τεχνική βοήθεια ή κάπως αλλιώς. Δεν μπορούμε να τους ποδοπατήσουμε», αναφέρει, ενώ συμπληρώνει: «Είναι θέμα εξουσίας. Θα υπάρξει μεγάλη αντίσταση. Η επίσημη εξουσία δεν θα είναι πλέον στα χέρια τους, οι Έλληνες πρέπει να το δεχθούν αυτό».
voria.gr


Σχόλια