Συνεχίζονται οι γερμανικές προκλήσεις περί επιτροπείας..

Νέες διαστάσεις παίρνει το θέμα που αφορά στο σχέδιο εκχώρησης της ελληνικής δημοσιονομικής κυριαρχίας σε ευρωπαίο Επίτροπο, που εξυφαίνει το Βερολίνο, με τον Γερμανό υπουργό Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, να δηλώνει, σε συνέντευξή του που...
θα δημοσιευθεί αύριο στην εφημερίδα Bild, πως η Ελλάδα πρέπει να παραδώσει τον έλεγχο της δημοσιονομικής της πολιτικής σε εξωτερικούς θεσμούς, αν δεν μπορεί να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που συνδέονται με τα μέτρα στήριξης από την Ευρωζώνης. Επικριτικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο εμφανίζονται ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Φιλελευθέρων Φλόριαν Τόνκαρ και ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων Γιούργκεν Τριττίν.

Πρόκειται για τον πρώτο Γερμανό αξιωματούχο που θέτει επισήμως θέμα επιτροπείας της Ελλάδας, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε στο εσωτερικό της χώρας μας η διαρροή γερμανικού εγγράφου προς το Eurogroup για την ανάγκη ορισμού Ευρωπαίου Επιτρόπου που θα είναι υπεύθυνος για την εκτέλεση του ελληνικού προϋπολογισμού, έχοντας μάλιστα το δικαίωμα να θέτει και βέτο σε αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης.
«Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη εποπτεία όταν πρόκειται για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων» δηλώνει ο κ. Ρέσλερ. «Αν οι Ελληνες δεν είναι σε θέση να τα καταφερουν, τότε πρέπει την ευθύνη αυτή να αναλαβει μια ισχυρότερη ηγεσία από το εξωτερικό, για παράδειγμα η ΕΕ» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Σχόλια