ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

 



Επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός, με βροχές, καταιγίδες και χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά, και θυελλώδεις βοριάδες έως 9 μποφόρ στο Αιγαίο. Οι βοριάδες ενισχύθηκαν από το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας μέχρι τα 8 με 9 μποφόρ, με αποτέλεσμα να υπάρξει απαγορευτικό απόπλου από τα...
λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Το απόγευμα, το Super Ferry 2, με 1.300 επιβάτες, δυσκολεύτηκε να προσεγγίσει και να δέσει στο λιμάνι της Ραφήνας, λόγω των ισχυρών ανέμων. Λίγο πριν από τις 9 το βράδυ το πλοίο έδεσε στη Ραφήνα, όπου πρόλαβαν να αποβιβαστούν ορισμένοι από τους ταξιδιώτες. Ωστόσο, σύμφωνα με καταγγελίες επιβατών, λόγω των θυελλωδών ανέμων, έσπασαν οι κάβοι και ο πλοίαρχος αναγκάστηκε να απομακρύνει το πλοίο από την προβλήτα. Έτσι, οι προσπάθειες προσέγγισης στο λιμάνι συνεχίστηκαν και τελικά οι υπόλοιποι επιβάτες και τα οχήματα κατάφεραν να αποβιβαστούν με ασφάλεια μετά τις 9.55. Να σημειωθεί ότι η προγραμματισμένη ώρα άφιξης στη Ραφήνα ήταν για τις 7 το βράδυ.

Ο ισχυροί βοριάδες, 8-9 μποφόρ, θα διατηρηθούν στο Αιγαίο μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης, αργότερα όμως θα εξασθενήσουν.

Λόγω πτώσης δέντρου στις ράγες του ΗΣΑΠ, διακόπηκαν το απόγευμα της Κ.Δευτέρας τα δρομολόγια του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου, από Ειρήνη έως Κηφισιά και αντίστροφα.

Έως το βράδυ συνεχίζονταν οι προσπάθειες για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας, στη σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα - Θεσσαλονίκη, που διεκόπη το μεσημέρι, εξαιτίας κατολισθήσεως και εγκλωβισμού κενής επιβατικής αμαξοστοιχίας, στο σταθμό του Ασωπού.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρισκόταν επιχείρηση διάσωσης 14 ανθρώπων που εγκλωβίστηκαν στα χιόνια, στο δρόμο μεταξύ του Καρπενησίου και του χιονοδρομικού κέντρου.

Οι 14 εγκλωβισμένοι είναι καλά στην υγεία τους και αναμένεται να τους προσεγγίσουν σωστικά συνεργεία το βράδυ.

Λόγω της κακοκαιρίας, προβλήματα υπήρξαν σε σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου, κυρίως σε Ροδόπη, Καστοριά και Ευρυτανία.

Λόγω της καιρικών συνθηκών, τα σχολεία του δήμου Φλώρινας θα ανοίξουν την Τρίτη με μία ώρα καθυστέρηση (στις 9 το πρωί).

Την Τρίτη θα διατηρηθούν οι χαμηλές θερμοκρασίες με παγετό κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, καθώς και στα ορεινά της υπόλοιπης ανατολικής νησιωτικής χώρας.

Παροδικές χιονοπτώσεις, κυρίως τις πρωινές ώρες, θα σημειωθούν στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία, Θράκη και τα νησιά του βόρειου Αιγαίου, με γρήγορη όμως βελτίωση

Σχόλια