Μουσική πανδαισία με πρωταγωνιστές την Ε΄ και ΣΤ΄ του 7ου Δημοτικού Σχολείου

Η Μουσική σε Τάξη ......στην Τάξη! Στο 7ο Δημοτικό Σχολείο






Το ξένο ποπ διαδέχτηκε τον «Καρυοθραύστη», ο Bon Jovi φώναξε «Its My Life» στον Γ.Αγγελάκα κι εκείνος απάντησε «Σιγά μην κλάψω». Ο Frank Sinatra «Έκανε λιγάκι υπομονή», για να δει «Το σφαγείο» με μια «Θαλασσογραφία».Αίσθηση έκανε ο Verdi δίπλα στον «Ολυμπιακό Ύμνο» του Σ.Σαμάρα. «Χορέψετε-Χορέψετε» φώναξε «Ο Γιατρός» απ’την Ήπειρο στο «Βαλς του γάμου». «Τράβα μπρος» παρότρυνε «Ο Προσκυνητής» αφού με χαράτσια και τρόικα, όλα έγιναν «Dust in the Wind». Ο Β.Marley απαντά με τα τρία πουλάκια που πέταξαν στην Αφρική και ψέλλισαν «Κούρου-Κούρου» πριν τη «Φραγκοσυριανή». Τέλος η «Φωτοβολίδα» του Ο.Περίδη ζέστανε το χειροκρότημά μας.

Η Ε’ και Στ’ Τάξη του 7ου Δημοτικού Σχολείου ήταν οι πρωταγωνιστές στο μουσικό ταξίδι, που αποτέλεσε μια πρώτη γνωριμία με τα διαφορετικά είδη της ελληνικής και παγκόσμιας μουσικής. Χορογραφίες, μουσικά όργανα και εκτέλεση τραγουδιών, ήταν αποκλειστικότητα των μαθητών, ενώ το μουσικό καμβά κέντησε με την καθοδήγηση και την ηλεκτρική κιθάρα του ο δάσκαλος μουσικής, κος Δημήτρης Σινάνογλου. Οι νότες που ζωντάνεψαν και οι διάλογοι με το αστείρευτο χιούμορ που επιμελήθηκε η κα Νάνσυ Κουβέλη, μας απογείωσαν. Σ’αυτήν την δυνατή ομάδα συμμετείχαν και οι τρεις εκπαιδευτικοί των τάξεων.

Εμείς δεν έχουμε παρά να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά αλλά και σε όλους τους εκπαιδευτικούς που προετοίμασαν αυτό το φανταστικό μουσικό ταξίδι και επιβεβαίωσαν για μια ακόμη φορά οτι αυτή η πόλη έχει αστείρευτη καλλιτεχνική "φλέβα"..

Σχόλια