Το μυστικό σενάριο για κυβέρνηση ΝΔ που μελετούν τα κομματικά επιτελεία


Το σημαντικότερο ζητούμενο αυτών των εκλογών είναι η διακυβέρνηση της χώρας, καθώς τους επόμενους μήνες πρέπει να προχωρήσουν μια σειρά απο βασικά ζητήματα, που προβλέπονται στα Μηνμόνια. Στο πλαίσιο αυτό τα επιτελεία των περισσότερων κομμάτων μελετούν σοβαρά το ενδεχόμενο να προκύψει μονοκομματική κυβέρνηση της πρώτης σε ψήφους παράταξης, χωρίς αυτή να έχει εξασφαλίσει την αυτοδυναμία!
Σύμφωνα, λοιπόν, με τον νόμο Παυλόπουλου, ακόμα και αν το πρώτο κόμμα δεν καταφέρει να συγκεντρώσει το ποσοστό που θα του εξασφαλίσει την αυτοδυναμία, του δίνεται τη δυνατότητα (στην περίπτωση που λάβει μεγαλύτερο του 26,5% και μικρότερο του 37,8% και μείνει εκτός Βουλής το 6,5% των ψήφων) να λάβει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Και αφού εντός τριημέρου σχηματίσει μονοκομματική κυβέρνηση, να ζητήσει και να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τους βουλευτές του κόμματός του και ψήφο ανοχής από τους βουλευτές άλλου ή άλλων κομμάτων, τόσους ώστε να συγκεντρώνει τουλάχιστον το «μαγικό αριθμό» των 151. Τότε η κυβέρνηση νομιμοποιείται δημοκρατικά και αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση της χώρας.
Το σενάριο αυτό επεξεργάζεται απο όλα τα κόμματα, προκειμένου να είναι έτοιμα αμέσως μετά τις εκλογές να το βάλουν στο τραπέζι της επόμενης ημέρας. Οπότε, μην εκπλαγείτε αν στις 7 Μαϊου σχηματισθεί κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, χωρίς αυτή να έχει εξασφαλίσει την αυτοδυναμία.

Σχόλια