ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ...


Όλο και πιο μικρά τα παιδιά στην Ευρώπη αρχίζουν να μαθαίνουν ξένες γλώσσες, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σύμφωνα με την έκθεση, τα περισσότερα παιδιά στην Ευρώπη ξεκινούν την εκμάθηση...
ξένων γλωσσών μεταξύ 6 και 9 ετών.
Η πλέον διαδεδομένη εκμάθηση ξένης γλώσσης στην Ευρώπη, αφορά στα Αγγλικά, ενώ ακολουθούν τα Γαλλικά, τα Ισπανικά, τα Γερμανικά, τα Ρωσικά.
Σύμφωνα με την έκθεση, όλο και περισσότεροι μαθητές μαθαίνουν πλέον τουλάχιστον δύο γλώσσες, κατά τη διάρκεια της υποχρεωτικής φοίτησης.
Κατά μέσο όρο, το 2009-2010, το 60,8% της χαμηλότερης βαθμίδας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διδάχθηκε δύο ή περισσότερες ξένες γλώσσες, ποσοστό που αντιστοιχεί σε αύξηση κατά 14,1% έναντι της περιόδου 2004-2005.
Κατά την ίδια περίοδο, το ποσοστό των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που δεν διδάχθηκε μία ξένη γλώσσα μειώθηκε από 32,5% σε 21.8%.
Από την έκθεση προκύπτει, επίσης, ότι οι περισσότερες χώρες μείωσαν την ηλικία έναρξης της υποχρεωτικής διδασκαλίας ξένων γλωσσών τα τελευταία 15 έτη, με εξαίρεση το Βέλγιο (τη γαλλόφωνη κοινότητα), τη Λετονία, το Λουξεμβούργο, την Ουγγαρία, τη Μάλτα, τις Κάτω Χώρες, τη Φινλανδία, τη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σχόλια