Προ των πυλών φορέας αξιοποίησης της ακινητής περιουσίας των Δημών...


kalogeropoulos_mitara
Δημιουργία φορέα για την ακίνητη περιουσία του Δημοσίου που μπορεί να αξιοποιηθεί και από τους δήμους ετοιμάζει το Υπουργείο Υποδομών μετά τη συνάντηση που έγινε με τον Υφυπουργό  Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νότη Μηταράκη,  τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Δημήτρη Καλογερόπουλο, και  με τους δημάρχους του παραλιακού μετώπου της Αττικής. 
Ο νέος φορέας ετοιμάζεται να ιδρυθεί μέσα στον Δεκέμβριο και θα αποτελέσει πιλότο για ανάλογες πρωτοβουλίες. Η παραχώρηση και αξιοποίηση κρατικών εκτάσεων στους δήμους είναι ένα ζήτημα πανελλαδικό κυρίως με παραλίες και στρατόπεδα και τώρα τελευταία με τις αγροτικές καλλιέργειες για οικιακούς και όχι για εμπορικούς σκοπούς.
Κάθε δήμος σχεδόν στην Ελλάδα έχει στα διοικητικά του όρια εκατοντάδες ή και χιλιάδες στρέμματα κρατικών εκτάσεων αλλά και κτιρίων που αδυνατεί να τα αξιοποιήσει.
Προφανώς η συζήτηση δεν αφορά δωρεάν παραχώρηση. Αφορά ένα ευέλικτο ίσως μοντέλο  μέσω ΣΔΙΤ όπου ο δήμος θα μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του και το Δημόσιο να αποκτήσει έσοδα. 
Σύμφωνα με πληροφορίες του myota.gr ο νέος φορέας θα ανακοινωθεί μέσα στον Δεκέμβριο και σε πρώτη φάση θα συνεργαστεί με τους δημάρχους του παραλιακού μετώπου.
Πρόσφατα μάλιστα έγινε και η δεύτερη συνάντηση με τον Υφυπουργό  Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νότη Μηταράκη με τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Δημήτρη Καλογερόπουλο για το θέμα αυτό.
Μετά τη δημιουργία του φορέα θα κατατεθούν οι προτάσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης και θα υπάρξει εκ νέου συνάντηση και συνεργασία.

Σχόλια