Ο Πιστολέρο και ο Ραφίκ "καθάρισαν" την Παναχαική..


Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη επί της Παναχαϊκής με 2-0 στο πρώτο παιχνίδι της 3ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας στο «Γ. Καραϊσκάκης» και το μόνο που απομένει για να προκριθεί στους «16» του θεσμού, είναι να «σφραγίσει» το εισιτήριο στις 19 Δεκεμβρίου στην Πάτρα.
Πάντως, αν κοιτάξει κανείς τις φάσεις που είχαν οι Πειραιώτες, την κατοχή μπάλας και την διαφορά ποιότητας των δύο συλλόγων, σίγουρα θα καταλάβει ότι οι «ερυθρόλευκοι» έβαλαν λίγα γκολ στους Πατρινούς. Και σε αυτό, σίγουρα σημαντικό ρόλο έπαιξε το πρώτο μέρος του αγώνα, στο οποίο ο Θρύλος δεν είχε καμία ουσία, αν και δημιούργησε αρκετές φάσεις για γκολ. Στο βʼ, όμως, έγινε πιο αποτελεσματικός και σκόραρε δις…
Τα τέρματα για τους Πειραιώτες σκόραραν οι Τζιμπούρ και Μήτρογλου στο 47ʼ και 71ʼ αντίστοιχα.
Χωρίς ουσία…
Στο πρώτο ημίχρονο Ολυμπιακός δεν ήταν αποτελεσματικός. Μπορεί να δημιούργησε αρκετές φάσεις για γκολ, ωστόσο, του έλειπε το… τελείωμα. Η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ, που έπαιζε με δύο επιθετικούς (Πάντελιτς και Τζιμπούρ), έκανε πολλές προσπάθειες για να ανοίξει το σκορ, αλλά μάταια.
Κυρίως, απειλούσε από τα δεξιά με τις σέντρες που έκανε ο Ντιακιτέ, ο οποίος ήταν θετικός στο πρώτο 45λεπτο. Ωστόσο, Τζιμπούρ, Πάντελιτς και Βλαχοδήμος, είχαν ευκαιρίες να σκοράρουν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Αυτό φάνηκε άλλωστε και από τα στατιστικά του ματς. Ο Θρύλος στο πρώτο μέρος είχε 81% κατοχή μπάλας και 11 τελικές, ωστόσο, η μία από αυτές πήγε προς την εστία.
Μεγαλύτερη φάση του πρώτου μέρους; Στο 17' ο Ντιακιτέ έκανε ωραία κίνηση από τα δεξιά και στη συνέχεια έδωσε πάσα στον Φουστέρ. Ο Ισπανός έκανε τη σέντρα (η μπάλα κόντραρε) και ο Τζιμπούρ, ο οποίος ήταν μόνος του μπροστά από την εστία έστειλε την μπάλα λίγο άουτ με κεφαλιά.
Ιδανικό ξεκίνημα
Στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός δεν θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει καλύτερα... Σχεδόν από τα... αποδυτήρια έκανε το 1-0, αφού στο 47ʼ ο Φουστέρ εκτέλεσε φάουλ που κέρδισε ο Θρύλος και ο Τζιμπούρ με φοβερή κεφαλιά νίκησε τον τερματοφύλακα της Παναχαϊκής. Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι ο Αλγερινός φορ, έπιασε γυριστή κεφαλιά και χρειάστηκε να πέσει και στο έδαφος, αφού η μπάλα ήταν χαμηλά…
Η συνέχεια ήταν ανάλογη… Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πιέσει και να φτάσει στο δεύτερο γκολ, αλλά οι φάσεις που δημιουργούσε δεν κατέληγαν στα δίχτυα. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, τεράστια φάση είχε ο Θρύλος στο 54ʼ, όταν ο Γκρέκο σέντραρε και ο «τρομοκράτης» με κεφαλιά δεν μπόρεσε για πολύ λίγο να σκοράρει για δεύτερη φορά.
Έβγαλε τα «πιστόλια»
Όλα αυτά μέχρι το 62ʼ, όταν τότε ο Ζαρντίμ έριξε στη… μάχη τους Φετφατζίδη και Μήτρογλου, βγάζοντας τους Φουστέρ και Πάντελιτς. Τότε, ο Ολυμπιακός έγινε πιο απειλητικός. Και έτσι, έφτασε στο δεύτερο γκολ εννέα λεπτά αργότερα. Συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες κέρδισαν κόρνερ, το οποίο εκτέλεσε ο Βλαχοδήμος. Εκείνος βρήκε τον Μήτρογλου ο οποίος «κάρφωσε» την μπάλα στην εστία του Πίτκα.
Τα υπόλοιπα 20 λεπτά περίπου που έμειναν, ήταν στο ίδιο… μοτίβο. Ο Ολυμπιακός πίεζε, δημιουργούσε φάσεις, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει για τρίτη φορά.
Στα θετικά…
Πάντως, στα θετικά καταγράφεται για ακόμη μια φορά η παρουσία του Ντρίσα Ντιακιτέ. Ο παίκτης από το Μάλι, έπαιξε ως δεξιός μπακ και είχε καλή εμφάνιση. Προωθήθηκε αρκετές φορές και δημιουργούσε κινδύνους. Από εκεί και πέρα, καλή η παρουσία και του Γιάννη Ζαραδούκα, ο οποίος έπαιξε για πρώτη φορά βασικός με τον Θρύλο, αλλά και του Φετφατζίδη, ο οποίος στα ημίωρο που έπαιξε είχε δύο καλές στιγμές. Μάλιστα, θα μπορούσε να είχε βρει και… δίχτυα στο 67ʼ, όταν έκανε ωραία ενέργεια στη μεσαία γραμμή, «έσπασε» την μπάλα στα πλάγια, έγινε έπειτα δέκτης και το σουτ που επιχείρησε κόντραρε στους αμυντικούς της Παναχαϊκής. Ολοκληρώνοντας, να αναφέρουμε ότι ο Πάουλο Μασάντο είχε την ευκαιρία να σκοράρει στις καθυστερήσεις του ματς, όταν εκτέλεσε απευθείας φάουλ, αλλά η μπάλα βρήκε στο δοκάρι.
*** Πάντως, ο Θάνος έκανε μεγάλο λάθος στη φάση με τον Μήτρογλου και τον Σαλαμαστράκη στα τελευταία λεπτά. Κακώς δεν δόθηκε κόκκινη κάρτα στον παίκτη της Παναχαϊκής για το ύπουλο χτύπημα στον "πιστολέρο" εκτός φάσης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Παπάζογλου, Κοντρέρας, Ζαραδούκας, Ντιακιτέ, Φέισα, Γκρέκο, Φουστέρ (62ʼ Φετφατζίδης), Βλαχοδήμος (79ʼ Μασάντο), Τζιμπούρ, Πάντελιτς (62ʼ Μήτρογλου).
Παναχαϊκή: Πίτκας, Σαλαμαστράκης, Καραμανλής, Σπίνουλας, Βουνκ (90+4' Κοκκίνης), Κοιλιάρας, Βασιλαντωνόπουλος (85' Ουρτάδο), Λίτσης (72ʼ Ντίνας), Βοσκόπουλος, Φατιόν, Γκούρτσας
www.gavros.gr
 

Σχόλια