ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

SHMA_XAIDARI_mikro



Οι συμβασιούχες εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι θέλουμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Χαϊδαρίου και να είμαστε δίπλα στα παιδιά σας που γνωρίζουμε, αγαπάμε, αλλά και μας εμπιστεύονται.
Δυστυχώς όμως η διαδικασία που προέκρινε ο Δήμος Χαϊδαρίου με προγραμματική σύμβαση με ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. (Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση) έχει βρεθεί στο μέσω μικροκομματικών αντιπαραθέσεων.
Είναι ιδιωτικοποίηση η δυνατότητα εργασίας σε ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.;
Εμείς οι εργαζόμενες θέλουμε να συνεχίσουμε, για αυτό και δεχόμαστε να είμαστε εργαζόμενες στην οποιαδήποτε ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. προκειμένου να διαπιστώσουμε οι ίδιες τον τρόπο λειτουργίας, αλλά και τις υποχρεώσεις που έχουν και στη συνέχεια να δημιουργήσουμε μόνες μας τη δική μας Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση προκειμένου να βρεθεί λύση και να είναι ανοιχτοί οι Παιδικοί Σταθμοί, εφόσον δεν θα εγκριθούν συμβάσεις έργου στο μέλλον.
Χωρίς προσωπικό δεν μπορούν να μείνουν ανοιχτοί οι Παιδικοί Σταθμοί. Δυστυχώς ορισμένοι δεν θέλουν να καταλάβουν ότι τα πράγματα στην Ελλάδα αλλάζουν. Είναι όλοι αυτοί μας οδήγησαν με τον τρόπο τους να φτάσουμε στο σημείο που είμαστε σήμερα, όλοι αυτοί που το μόνο που έκαναν για δεκαετίες ήταν να κρατούν αρνητική στάση σε κάθε προσπάθεια.
Φυσικά και το καλύτερο για τις συμβασιούχες εργαζόμενες των Παιδικών Σταθμών θα ήταν να υπάρχουν συμβάσεις έργου. Όμως από τη στιγμή που νομικά κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό προτιμούμε αυτή τη λύση.
Εμείς οι εργαζόμενες θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε.
Εσείς οι γονείς θα έχετε την ίδια ασφάλεια για τα παιδιά σας με άτομα που γνωρίζετε και εμπιστεύεστε.


Σχόλια