Ξεκίνησε η διαδικασία για τη δημοπράτηση πεζογεφύρων στο Χαϊδάρι ..


Ξεκίνησε η διαδικασία για τη δημοπράτηση των πεζογεφυρών στο Χαϊδάρι
Δημοπρατήθηκε τελικά η κατασκευή επτά πεζογεφυρών σε κεντρικούς άξονες της πρωτεύουσας από το υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών, το οποίο ενεργοποιεί παλαιότερη απόφαση του, με την οποία θα δοθεί μια "ανάσα" κυκλοφοριακής αποφόρτισης και οδικής ασφαλείας σε σημαντικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου. Το σημαντικό για το Χαϊδάρι βέβαια ειναι οτι δυο από αυτές θα κατασκευαστούν σε κεντροβαρικά σημεία της  Λ. Αθηνών, όπως είναι το Παλατάκι και η πρώην Σχ. Προβατά.
Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, με δύο αποφάσεις ο αναπληρωτής υπουργός κ. Σταύρος Καλογιάννης ενέκρινε τη δημοπράτηση, με ανοικτή διαδικασία, της κατασκευής της πεζογέφυρας Γελαδάκη επί 
της λεωφόρου Μεσογείων (Σταυρός Αττικής), προϋπολογισμού 738.000 €, ενώ ενέκρινε τις μελέτες 
για τη δημιουργία πεζογεφυρών στα εξής υπόλοιπα σημεία:
Λεωφ. Αθηνών και Παλατάκι 
Λεωφ. Μεσογείων και ΙΚΑ Αγ. Παρασκευής
Λεωφ. Ποσειδώνος και Καλαμακίου-Μεγίστης
Λεωφ. Κηφισίας και Πανόρμου
Λεωφ. Αθηνών και Σχ. Προβατά
Λεωφ. Ποσειδώνος και Αφροδίτης
Αυτο σημαίνει ότι τα έργα πλέον ξεκινάνε και οτι πολύ σύντομα στο οδικό δίκτυο του Χαϊδαρίου θα κατασκευαστούν οι πεζογέφυρες που όλοι οι κάτοικοι της πόλης περίμεναν χρόνια.
Πηγή: www.247press.com.gr

Υ.Γ. Αξίζει να σημειώσουμε οτι μετά από την πρόσφατη οικονομική επιτυχία του Δήμου Χαιδαρίου,   προστεθηκέ μια ακόμη σημαντική είδηση που αφορά την καθημερινότητα των δημότων και αποτελεί διαχρονικό αίτημα των Χαιδαριωτών. Αναμφίβολα, πρόκειται για μια θετική εξέλιξη που θα δρομολογήσει την κατασκευή των συγκεκριμένων πεζογεφύρων διασφαλίζοντας σε μεγάλο βαθμό την ασφαλή μετακίνηση των κατοίκων της πόλης.

Σχόλια