''Δέκα με τόνο στην πρόληψη'' έβαλαν ο Δήμος Χαιδαρίου και οι μικροί μαθητές της πόλης..


 













 



 
«10 με τόνο στην πρόληψη!»                           


 Με πολύ μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε στα Δημοτικά Σχολεία Χαϊδαρίου η υλοποίηση του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος προληπτικών ελέγχων και αγωγής υγείας με τίτλο «10 με τόνο στην πρόληψη (!)», το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και Εθνικούς Πόρους, και υλοποιείται στο Δήμο μας από την Δ/νση Στρατηγικού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Δικτύων.
 



 Κατά το χρονικό διάστημα από 20/05/2013 μέχρι και 13/06/2013, πραγματοποιήθηκαν στα δημοτικά σχολεία του Δήμου μας δωρεάν προληπτικοί ελέγχοι παχυσαρκίας – υπερχολιστεριναιμίας - αναιμίας για όλους τους μαθητές. Η ανταπόκριση των μικρών μαθητών και των οικογενειών τους στο 1ο στάδιο των δωρεάν προληπτικών ελέγχων ήταν πολύ μεγάλη, καθώς στα 8 Δημοτικά Σχολεία στα οποία πραγματοποιήθηκαν οι έλεγχοι, οι μαθητές που έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα ξεπέρασαν τους 1.200 (>65%). Οι προληπτικοί έλεγχοι παχυσαρκίας – υπερχολιστεριναιμίας – αναιμίας θα ολοκληρωθούν με την νέα σχολική χρονιά, με την πραγματοποίηση των σχετικών εξετάσεων στους μαθητές των τεσσάρων εναπομείναντων Δημοτικών Σχολείων Χαϊδαρίου (6ο, 9ο, 14ο & 5ο).
 Στο πλαίσιο του προγράμματος «10 με τόνο στην Πρόληψη (!)» θα συνεχιστούν και την επόμενη σχολική χρονιά στα Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας οι προληπτικοί έλεγχοι (καρδιολογικοί – οφθαλμολογικοί – ορθοπεδικοί και οδοντιατρικοί), ενώ θα υλοποιηθούν και προγράμματα αγωγής υγείας (εκπαίδευση των παιδιών στην υγιεινή διατροφή, τη στοματική υγιεινή, τις πρώτες βοήθειες - πρόληψη ατυχημάτων). Εκπαιδευτικές ομιλίες θα πραγματοποιηθούν σε γονείς και δασκάλους, στα αντίστοιχα θεματικά αντικείμενα, με στόχο την ενίσχυση υγιών προτύπων συμπεριφοράς, τα οποία προάγουν τη σωματική, πνευματική και ψυχική υγεία παιδιών και ενηλίκων.
 Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Θεοφίλης Απόστολος, εκ μέρους της Διοίκησης του Δήμου, ευχαριστεί τους Διευθυντές και το Διδακτικό προσωπικό των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς και τους μικρούς μαθητές και τις οικογένειες τους για την ανταπόκριση που επέδειξαν στην προσπάθεια αυτή και την έμπρακτη στήριξη του έργου, του οποίου η υλοποίηση χωρίς την πολύτιμη συνδρομή και συνεργασία τους θα ήταν ανέφικτη. Αξίζει να τονιστεί τέλος η καθοριστική συμβολή στην ομαλή διεξαγωγή του προγράμματος της πρόεδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κ Δήμητρας Χαντζή.

Σχόλια