ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ : ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΗΚΑΝ 30 ΕΚ ΕΥΡΩ - ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΕΚΤΟΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

 

 

Στόχος να μη μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών




Εξασφαλίστηκαν επιπλέον κονδύλια ύψους 30 εκατομμύρια ευρώ – Θα γίνουν δεκτοί όλοι οι μαθητές που πληρούν τα κριτήρια

«Λύση» στο πρόβλημα που έχει αναστατώσει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες έβλεπαν τα παιδιά τους να μένουν εκτός παιδικών σταθμών, παρά το γεγονός ότι πληρούσαν τις προϋποθέσεις, λόγω έλλειψης κονδυλίων, διαβεβαιώνει πως βρέθηκε το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε το βράδυ της Τρίτης, εξασφαλίστηκαν επιπλέον 30 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που θα αξιοποιηθούν προκειμένου να καλύψουν το χρηματοδοτικό «κενό», εξαιτίας του οποίου χιλιάδες μικροί μαθητές έμεναν εκτός του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

Όπως διαβεβαιώνει το υπουργείο, όλα τα παιδιά που πληρούν τα οικογενειακά κριτήρια θα γίνουν δεκτά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς όλης της χώρας.

Τα 15 εκατομμύρια καταβλήθηκαν από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και τα υπόλοιπα 15 εκατομμύρια ευρώ, από το υπουργείο Εργασίας.

«Το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε καλύπτει σχεδόν το σύνολο των παιδιών που πληρούσαν τα κριτήρια και κανένα παιδί δεν θα μείνει έξω από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός κ. Γιάννης Μιχελάκης, ο τελικός αριθμός των παιδιών που πληρούν τα κριτήρια και δικαιούνται να μπουν στο πρόγραμμα είναι λίγο περισσότερες από 71.340.

Σχόλια