Ολόκληρη η επιστολή παραίτησης του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Τάσου Λυμπέρη


   
 

 Με μια επεξηγηματική επιστολή ο πρώην πλέον  Προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τάσος Λυμπέρης  αναλύει τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση ενώ ταυτόχρονα εξαπολύει "ρουκέτες" κατά του σημερινού επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρη Τσατσαμπά  για την αντιπολιτευτική τακτική του σε μια σειρά ζητημάτων. Παρακάτω σας παραθέτουμε ολόκληρη την επιστολή:

 
Χαϊδάρι 11-09-2013
 

Ο Πρόεδρος δίνει πειστικές εξηγήσεις ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πρέπει να παραδεχτώ, ευθύς εξαρχής, πως δεν είναι δεοντολογικά σωστό, να αρθρογραφεί, ο Πρόεδρος του Δ.Σ αντιδικώντας με κάποια Δημοτική Παράταξη.

Ομολογώ όμως, ότι αναγκάστηκα εκ των πραγμάτων, ν’απαντήσω ευθέως σε συκοφαντικά, αλλά και υβριστικά (!) κυρίως κείμενα, κάποιων ανακοινώσεων του κ.Τσατσαμπά, τα οποία στρεφόντουσαν άδικα εναντίον μου.

Για του λόγου το αληθές, έχω μπροστά μου, 3 κείμενα από τις ανακοινώσεις αυτές, του εν λόγω Δημοτικού Συμβούλου, τις οποίες σας τις έχω ήδη κοινοποιήσει.

Η μία, η παλαιότερη, έχει ως υπότιτλο: «Άλλον προϋπολογισμό έδωσαν στις Δημοτικές Παρατάξεις της αντιπολίτευσης και άλλον έστειλαν προς έγκριση στην περιφέρεια» και το κείμενό της ξεκινάει ως εξής:

«Στην παράνομη (!) αυτή πράξη ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δ.Σ, προχώρησαν εκμεταλλευόμενοι την αποχώρηση της αντ/σης» κλπ.

Πρόκειται, στην ουσία, για ένα κείμενο εντελώς άθλιο και συκοφαντικό.

-          Δηλαδή τι έκανε στην πράξη ο Πρόεδρος του Δ.Σ;

Πλαστογράφησε μήπως, το υπηρεσιακό κείμενο του προϋπολογισμού, για να εξαπατήσει καταρχήν το Δ.Σ και στη συνέχεια την περιφέρεια;

-          ποια παρανομία, εν πάσει περιπτώσει, διέπραξε ο Πρόεδρος του Δ.Σ;

 

Κύριοι συνάδελφοι,

ο εκάστοτε επικεφαλής της Αξ. Αντ/σης του Δήμου, πρέπει να εκφράζεται πάντοτε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, τα δε γραπτά κείμενά του, πρέπει να διαπνέονται από κοινωνική και πολιτική ευπρέπεια και να διακρίνονται βέβαια για το ήθος τους.

Ε, λοιπόν αυτό το κείμενο είναι βαθειά ανήθικο.

Ποια είναι η αλήθεια. Το κείμενο του προϋπολογισμού, όπως ακριβώς το συνέταξε η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, είχε δοθεί έγκαιρα (5 ημέρες πριν) στους Δημοτικούς Συμβούλους.

Δύο (2) ημέρες όμως πριν, από την ειδική αυτή συνεδρίαση, για τον προϋπολογισμό, το Υπουργείο Εσωτερικών με εγκύκλιό του, τροποποίησε τον τρόπο υπολογισμού των εσόδων, με αποτέλεσμα οι υπηρεσιακοί παράγοντες να ξεκινήσουν έναν αγώνα δρόμου, για να διορθώσουν τα οικονομικά στοιχεία.

Στην κορυφαία αυτή συνεδρίαση όμως, απουσιάζει η αντ/ση και έτσι δεν ενημερώνεται, για τις αλλαγές των οικονομικών δεδομένων!

Επιπροσθέτως, ο κ. Τσατσαμπάς δεν αρκείται μόνο στην έκδοση αυτής της άθλιας και συκοφαντικής ανακοίνωσης, αλλά με χαφιεδίστικο καθαρά τρόπο, την προωθεί συγχρόνως και στο Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο με τη σειρά του δίνει εντολή στην Περιφέρεια, να γίνει έλεγχος επί των καταγγελλομένων! 

Ευτυχώς όμως, που ο Γραμματέας της Περιφέρειας έχει βαθύτερη γνώση των γεγονότων καθώς και των προσώπων και δεν δίνει καμία συνέχεια σ’όλα αυτά, διότι αν ζητούσε, για παράδειγμα, την αναστολή εκτέλεσης του προϋπολογισμού, καμία οικονομική συναλλαγή δεν θα μπορούσε πλέον να γίνει στο Δήμο με αποτέλεσμα, να μην εδίδοντο, ούτε και οι μισθοί των υπαλλήλων!

Ο πολιτικός αμοραλισμός δηλαδή του κ. Τσατσαμπά, αναδεικνύεται και πάλι εδώ σε όλο του το μεγαλείο! Κρίμα βέβαια. Πολύ κρίμα.

 

Οι άλλες 2 ανακοινώσεις είναι σχετικά πρόσφατες.

Η τελευταία μάλιστα, αναφέρεται στην προφυλάκιση του τέως Αντ/ρχου Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών και βρίθει από αθλιότητες. Ζητάει μάλιστα επιτακτικά, την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, προφανώς για να δικάσει, πρόωρα τον Λιακόπουλο (το’χε κάνει ήδη στα τηλεοπτικά κανάλια, με περίσσεια ανανδρεία), με το εισαγγελικό του ύφος ο κ. Τσατσαμπάς και συγχρόνως κατηγορεί εμένα και πάλι, πως βαρύνομαι τάχα ο ίδιος με κακοδιοίκηση!

Η 3η ανακοίνωση αναφέρεται εξ ολοκλήρου στο πρόσωπό μου και εστιάζει στην αποδέσμευση της ιδιοκτησίας Δεληνικόλα και την αγορά της ιδιοκτησίας Σαράκη από το Δήμο.

Όμως, επειδή την υπόθεση αυτή, θα τη συζητήσουμε στο επόμενο Δ.Σ, δεν κάνω σήμερα κανένα σχόλιο, για τα γραφόμενα του, ειμή μόνο, για τον τίτλο που έχει γράψει ο ίδιος ο κ. Τσατσαμπάς, διότι το κείμενο της ανακοίνωσης, είναι φανερό πως, το έχει γράψει άλλος, που κρύβεται πίσω από τον κ. Τσατσαμπά.

Ο τίτλος λοιπόν αναφέρει έτσι ακριβώς: « Απάντηση σε Λυμπέρη - Μαραβέλια: ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ Ο ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ»!

 

Και προφανώς ο κλέφτης είμαι εγώ και ο νοικοκύρης ο κ. Τσατσαμπάς!

Λυπάμαι βέβαια για το επίπεδο αντιπαράθεσης που έχει επιλέξει και ακολουθεί κατά σύστημα, τελευταία, ο κ. Τσατσαμπάς!

Φανερώνει όμως αναμφισβήτητα και την ποιότητά του, διότι και μόνο η αναγραφή της λέξεως «κλέφτης» δημιουργεί, διάφορους συνειρμούς, σε μια Τοπική Κοινωνία, που είναι σήμερα υποψιασμένη και καχύποπτη, για τις επιδιώξεις όσων ασχολούνται με τα κοινά και ιδιαίτερα μετά τα τελευταία γεγονότα που είχαν πρωταγωνιστή τον προφυλακισμένο ήδη τέως Αντ/ρχο!

 

Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΝ ΤΙΣ ΚΑΝΤΙΝΕΣ ΕΠΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΝΤΗΝΙΑΚΟΥ, ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΦΑΥΛΟΣ

 

Επειδή ο κ.Τσατσαμπάς θεωρεί, πως έχουμε χάσει τη μνήμη μας, παρότι πριν από λίγα χρόνια ασκούσε ο ίδιος Διοίκηση στο Δήμο και είχε δώσει μάλιστα συγκεκριμένα δείγματα γραφής,  θα του θυμίσω δύο μόνο περιπτώσεις, από αυτές που χειρίστηκε ο ίδιος, για να βγάλετε όλοι σήμερα, μέσω αυτών, τα συμπεράσματά σας.

Ο λόγος για τις καντίνες. Ας δούμε λοιπόν, πως χειριζόντουσαν τα θέματα των καντινών, επί Διοικήσεως Ντηνιακού, με ένα μόνο παράδειγμα.

Έχω μπροστά μου, την άδεια καντίνας (ήταν στημένη επί της Λεωφόρου Καβάλας, μπροστά από το σημερινό Δημαρχείο) του εκλιπόντος πλέον Ρουμπίδη Παντελή, εκδοθείσα στις 29/6/99, από τον τότε Αντ/ρχο Οικονομικών τον κ. Τσατσαμπά, ο οποίος με την τελευταία ανακοίνωση του, ζητά να γίνει έλεγχος του Δήμου από επιθεωρητές Δ.Δ και να υπάρξει συγχρόνως και εισαγγελική παρέμβαση, διότι υπάρχουν κι άλλα ανομήματα, όπως υποστηρίζει, στο κείμενο του, που δεν έχουν βγει ακόμη στην επιφάνεια!

Να λοιπόν ένα από αυτά.

Παρατηρώντας απλά το κείμενο της άδειας λειτουργίας, της εν λόγω καντίνας, μας δημιουργούνται αμέσως πλείστα ερωτήματα:

-          Γιατί κύριε Τσατσαμπά εκδώσατε παράνομη άδεια για τον κ. Ρουμπίδη, αφού ο άνθρωπος αυτός δεν είχε εφοδιαστεί με την απαραίτητη βεβαίωση, από την αρμόδια υγειονομική υπηρεσία;

-           Πώς επιτρέψατε να προσφέρει, ο άνθρωπος αυτός, σουβλάκια (!) και σάντουιτς, σ’ανυποψίαστους νέους, χωρίς τον προσήκοντα υγειονομικό έλεγχο;

-          Γιατί λειτούργησε η εν λόγω καντίνα, στη συνέχεια και επί 7 συνεχή χρόνια, χωρίς να εκδώσετε την απαραίτητη άδεια λειτουργίας;

-          Εισέπραξε μήπως ο Δήμος, κάποια χρήματα από την 7ετή λειτουργία της καντίνας αυτής (ούτε 1 ευρώ δεν μπήκε στο ταμείο του!);

-          Πέντε (5) συνολικά Αντ/ρχοι ανέλαβαν αυτό το πόστο, του Αντ/ρχου δηλαδή Οικονομικών, μέσα στην 8ετία που διοικήσατε.

      Όλοι λοιπόν αυτοί οι αρμόδιοι υπέφεραν από ηθική τύφλωση;
      Δεν είδαν, δεν   άκουσαν, δεν πρόσεξαν τίποτα;

-          Δεν υποθάλπατε τότε, μ’αυτόν τον τρόπο, τα νοσηρά φαινόμενα του εκβιασμού και του χρηματισμού, που ανακαλύψατε οψίμως σήμερα;

 

Και για να μην νομίζετε, πως βλέπω μονόπλευρα τα πράγματα, ξεκαθαρίζω, ευθύς εξαρχής, πως με την πράξη του αυτή, ο τέως Αντ/ρχος, στιγμάτισε κυρίως τον εαυτό του, αλλά και την οικογένειά του, δυστυχώς, με ανεξίτηλα χρώματα.

Αναγνωρίζω βέβαια το τεκμήριο αθωότητας. Προσωπικά, όμως δεν με ενδιαφέρει, ποια θα είναι η τελική απόφαση της Δικαιοσύνης, διότι στη δική μου συνείδηση ο Μ. Λιακόπουλος είναι καταδικασμένος, τελεσίδικα.

Ξέρετε όμως ποια είναι, κατά τη γνώμη μου, η διαφορά μεταξύ των επιτήδειων που εισέπρατταν «μαύρα» τα χρήματα επί Διοικήσεως Ντηνιακού, από τον παλιό καντινιέρη της Λ. Καβάλας και τον προφυλακισμένο σήμερα τέως Αντ/ρχο;

Ότι ο τελευταίος πήρε προσημειωμένα χρήματα, ενώ κάποιοι άλλοι όχι!

Μιλάμε δηλαδή εδώ για απεριόριστη φαυλότητα διαρκείας, που έχει όμως παρελθόν, ένα μαύρο δυστυχώς παρελθόν, το οποίο προσποιείστε, τάχα, πως αγνοείτε σήμερα! «ουαί υμίν φαρισαίοι, υποκριταί».

 

Η ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΩΝ…ΚΟΥΜΠΑΡΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΑ  ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΑΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ!

 

 

Ανατρέχω στα πρακτικά της 8ης Συνεδρίασης του Δ.Σ (10-06-2013), με θέμα: αιτήματα κατοίκων και αναφέρομαι ειδικά στο αίτημα των κ.κ. Αποστολόπουλου και Ανδριωτέλη, για το δημοτικό φόρο (5%) των κέντρων διασκέδασης, που λειτουργούσαν παλαιότερα στην πόλη μας και συγκεκριμένα στο πρώην «ΠΩΓΩΝΙ» και το «ΠΛΟΙΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ».

Δυστυχώς, αποδεικνύεται και πάλι πως στη χώρα μας πρέπει να έχεις ή μπάρμπα στην Κορώνη ή κουμπάρο στην εξουσία, για να πορεύεσαι!

Διότι ειδικά για τον κ. Παπουτσάκη (ιδιοκτήτη της «ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΑΣ»), του είχε γίνει ρύθμιση των χρεών του από το 1999, για το δημοτικό φόρο, με συντελεστή όμως 2% αντί για 5%!

Και συμπτωματικά, ο Δήμαρχος (κ. Ντηνιακός) ήταν κουμπάρος του κ. Παπουτσάκη και Αντιδήμαρχος Οικονομικών ήταν ο κ. Τσατσαμπάς!

Όμως, εδώ μπαίνει και ένας άλλος καθοριστικός παράγοντας, που πρέπει να τον λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας, όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά.

Είναι ο καταλογισμός των παρανομιών , που γίνεται βέβαια με μια χρονική καθυστέρηση, αλλά έχουν ως αποδέκτη τους εργαζομένους στο Δήμο και ειδικότερα, όσους ασχολούνται με τα οικονομικά του Δήμου!

Αυτό έγινε και πρόσφατα άλλωστε, με τα ανομήματα των προηγούμενων Δημάρχων και Αντ/ρχων, που εισέπρατταν μεγαλύτερες αποζημιώσεις από αυτές που εδικαιούντο και παράλληλα χρέωναν (!) αυθαίρετα τους λογαριασμούς των κινητών τους τηλεφώνων στο Δήμο!

Μεταξύ αυτών βέβαια συγκαταλέγονται οι κ.κ Ντηνιακός και Τσατσαμπάς!

Αιδώς Αργείοι!

 

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

 

Με τα δεδομένα αυτά, κύριε Δήμαρχε, ζητώ ν’ακυρωθεί άμεσα η παράνομη και καταχρηστική αυτή ρύθμιση των χρεών, του ιδιοκτήτη της παλαιάς «ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΑΣ» κ. Παπουτσάκη, ο οποίος πρέπει να κληθεί αμέσως να καταβάλει όλα τα ποσά, που οφείλει στο Δήμο, από το Δημοτικό φόρο (5%), αναδρομικά από την 1/1/07, που αναλάβατε εσείς την Διοίκηση του Δήμου, μέχρι σήμερα (DURA LEX SED LEX, έλεγαν οι Λατίνοι, που σημαίνει: κι ο σκληρός νόμος είναι νόμος), όπως και οι άλλοι υπόχρεοι βέβαια, που είχαν κέντρα διασκέδασης και χρωστούν σήμερα το δημοτικό φόρο στο Δήμο.

Για τα προηγούμενα χρέη, που ήταν υπεύθυνη η Διοίκηση Ντηνιακού και παρανόμησε προκλητικά, μειώνοντάς τα, συμφωνώ απόλυτα με την πρόταση, που υπέβαλε ο κ. Τσατσαμπάς, να σταλούν οι υποθέσεις αυτές, άμεσα, τόσο στους ελεγκτές Δ.Δ, όσο και στον Εισαγγελέα Διαφθοράς.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε δηλαδή, να παραμένουν άλλο οι εργαζόμενοι όμηροι των ανομημάτων των κ.κ Ντηνιακού-Τσατσαμπά και όσων άλλων πήραν αυτές τις φαύλες αποφάσεις, διότι με μια χρονική καθυστέρηση τελικά, θα καταλογιστούν και αυτά τα χρήματα, στους ίδιους τους εργαζομένους!

Με τα δεδομένα αυτά και με αυτόν τον εκτενή τρόπο, ανέλυσα και τους λόγους που με οδήγησαν σ’αυτή μου την απόφαση.

Παρακαλώ το Σώμα να κάνει αποδεκτή την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ μου.

 

 

 

 

Ευχαριστώ όλους για τη συνεργασία που είχαμε

 

 

                                                                 ΤΑΣΟΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ

Σχόλια