Επιστολή Τάσου Χαλκιά πρός "αποτυχημένους"..

Φίλοι συντοπίτες Χαϊδαριώτες,
Απευθύνομαι σε όλους εσάς που δοκιμαστήκατε και δοκιμάζεστε άδικα και βάρβαρα από τις συνέπειες της περίφημης «κρίσης», για τη δημιουργία της οποίας ουδεμία ευθύνη βεβαίως έχετε.
Χιλιάδες συνάνθρωποί μας Έλληνες φορολογούμενοι πατριώτες έφτασαν στα έσχατα, άλλοι άντεξαν και όρθωσαν ανάστημα και περηφάνια, άλλοι πάλι δεν τα κατάφεραν. Διάλεξαν για τους εαυτούς τους την έσχατη τιμωρία, λες και ήταν αυτοί που έφταιξαν. Κρίμα, θέλει κουράγιο να καταφεύγεις σε τέτοιες λύσεις, κάτι που θα μπορούσε σίγουρα να είναι πολύ πιο χρήσιμο στη ζωή.

Και τώρα να που μάθαμε ότι υπάρχουν και κάποιοι που η κρίση δεν τους ακούμπησε! Που όλη η χώρα έγινε άνω-κάτω, αλλά οι ίδιοι δεν κατάλαβαν τίποτα! Που παραμένουν χλιδάτοι, γκλαμουράτοι, ατσαλάκωτοι! Και που κοιτούν με σηκωμένο φρύδι και ειρωνικό ύφος όσους πλήρωσαν την κρίση με το δικό τους τρόπο...

Ακούστε το καλά λοιπόν!
Όσοι δυσκολεύεστε να τα βγάλετε πέρα...
Όσοι χρωστάτε ασφαλιστικές εισφορές...
Όσοι έχετε μειωμένα εισοδήματα...
Όσοι έχετε απλήρωτους λογαριασμούς...
Όσοι παλεύετε με το καθημερινό άγχος της επιβίωσης...
...για κάποιους άλλους είστε ακατάλληλοι να εργαστείτε, να διοικήσετε, να προσφέρετε!

Είστε άξιοι χλευασμού, είστε «αποτυχημένοι». Και ας μην φταίτε εσείς... Και ας γκρεμίστηκε το σύμπαν γύρω σας. Και ας απολυθήκατε, όχι επειδή δεν ήσασταν καλοί στη δουλειά σας, αλλά επειδή η κρίση έπληξε τον εργοδότη σας. Και ας χάσατε την πελατεία σας επειδή απλώς πολλοί δεν μπορούν πλέον να ψωνίζουν.

Είστε αποτυχημένοι, πάει και τελείωσε! Για να το λένε αυτό παιδάκια που τα βρήκαν όλα έτοιμα από τον μπαμπά τους, κρατικοδίαιτοι παράγοντες και κομματικά μεγαλοστελέχη, έτσι θα είναι!
«Αποτυχημένος» κι εγώ λοιπόν! Μαζί με όλους εσάς. Επειδή πέρασα μια δύσκολη επαγγελματική περίοδο, όπου τα εισοδήματά μου μειώθηκαν και κάποια ανοίγματα δεν πέτυχαν, όπως συνέβη και με εκατομμύρια άλλους Έλληνες...

Δεν θα μας πτοήσουν όμως και ξέρετε γιατί; Γιατί τη χώρα αυτή δεν την έφτιαξαν ούτε οι κληρονόμοι, ούτε οι κρατικοδίαιτοι. Την έφτιαξαν οι άνθρωποι που έμαθαν να παλεύουν με τα προβλήματα, που έχουν ζήσει δύσκολα, που έχουν τσαλακωθεί. Που έχουν πέσει, αλλά που έχουν μπορέσει να σηκωθούν. Τέτοιος είμαι κι εγώ και ξέρω ότι έτσι νοιώθουν και πολλοί από εσάς.

Εμείς θα φτιάξουμε το Χαϊδάρι, λοιπόν! Εμείς!
Όσοι αντιμετωπίζουμε την κρίση με αισιοδοξία...
Το πρόβλημα με αυτοπεποίθηση...
Την αποτυχία σαν κάτι προσωρινό...
Όσοι δεν αφήνουμε τη μιζέρια να μας κυριεύσει, αλλά παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Έτσι όπως είναι η ζωή, με τις καλές και τις κακές στιγμές της.
Εμείς θα αλλάξουμε την πορεία της πόλης μας.

Σε όλους εσάς απευθύνομαι με αυτή την επιστολή.
Γιατί σας καταλαβαίνω και ξέρω ότι με καταλαβαίνετε κι εσείς.
Πάμε Χαϊδάρι, λοιπόν! Μέχρι την τελική νίκη!

   Τάσος Χαλκιάς
Υποψήφιος Δήμαρχος Χαϊδαρίου

Σχόλια